Bell'Abruzzo

Vin

Olivenolie

Pasta

Confetti

Shop online

Vinaften

Vores Bell'Abruzzo

Kontakt
 
   
   
 
Pasta'en er fra en familiedrevet virksomhed i midten af Abruzzo og laves på maskiner af bronze. Den er lavet af fiber- og proteinrige skaldele fra hvedekorn, der sorteres fra efter formalingen til mel... og derfor ikke af den traditionelle durummel, som anvendes, når pastaen fremstilles industrielt.

Spørger man en italiener om, hvilken type pasta man skal anvende til en bestemt sauce, er der et entydigt svar, ofte fordi formen af pasta kan være bestemmende for hvordan kødsaucen kan "lægger sig i" pasta'en eller glider af på ydersiden, så man derved ikke får den korrekte mængde pasta og sauce i én mundfuld. I de Nordeuropæiske lande, er man ikke helt så pertentlige med kombinationen af pasta og sauce.
 
Tilbage til beskrivelse
af pasta >
   
ALLA CHITARRA
Alla Chitarra er lang, ofte flad båndspaghetti. Navnet på spaghetti'en kommer fra det værktøj, der i tidligere tider er blevet anvendt til fremstillingen, nemlig et guitarlignende instrument (chitarra). Man ruller kort sagt pastadejen ud på dette strengeinstrument, så strengene deler dejen i tynde strimler båndspaghetti. Teknikken kræver dog en del mere øvelse end denne beskrivelse giver indtryk af.

Værktøjet "la chitarra" blev opfundet omkring 1.890 i provinsen Chieti i Abruzzi. Inden da, blev pastaen skåret med en speciel kagerulle med hak for at opnå sin særlige form.

Pastaen bør opbevares friskt og tørt. Kogetiden er 9 minutter.

Indhold pr. pose 500 g.

Kr. 35,00 pr. pose
Prisen er incl. moms
 
   
CASERECCI
Caserecci har form som en tynd, hul stang. Navnet betyder "hjemlig, hjemmelavet" og man mener at navnet er opstået pga. at pasta'en ser ud som om, den selv har rullet sig sammen. Pastaen er samtidig god til at saucen kan lægge sig inde i rullen, som er mere åben efter kogning.

Pasta'en caserecci er oprindeligt fra Sicilien, men også udbredt i hele Mellem- og Syditalien.

Pastaen bør opbevares friskt og tørt. Kogetiden er 9 minutter.

Indhold pr. pose 500 g.

Kr. 35,00 pr. pose
Prisen er incl. moms
 
   
FUSILLI
Fusilli er en tyk, proptrækkerformet pasta og den er velegnet til at opsuge sauce, der kan lægge sig i alle fugerne. Navnet fusilli stammer sandsynligvis fra "fuso", som betyder jerntråd og traditionelt blev fusilli "spundet"om denne jerntråd.

Fusilli er oprindeligt fra det sydlige Italien, specielt i regionen Molise, men også Campania. Kvinder der havde specialiseret sig i at "spinde" fusilli blev hidkaldt til de velhavendes køkkener, når pastaen skulle laves.

Pastaen bør opbevares friskt og tørt. Kogetiden er 10 - 11 minutter.

Indhold pr. pose 500 g.

Kr. 35,00 pr. pose
Prisen er incl. moms
 
       
ALLE RETTIGHEDER RESERVERET: BELL'ABRUZZO® / © DESIGN: REKLAMEDAME.DK