BELL*ABRUZZO

Varesortiment


Bell'Abruzzo på Østerbro har siden 2010 solgt italienske specialiteter fra regionen Abruzzo i Centralitalien. Vi er drevet af en stor kærlighed til Italien og regionen Abruzzo, hvor vi for snart 20 år siden købte hus. Den kærlighede tager vi stykvis med hjem til Østerbro i form af olivenolie, vin, pasta etc. og vores varer er således ikke fra store industrielle italienske producenter, men i stedet nøje udvalgte lokale smagsoplevelse suppleret med en oplevelse om det pågældende sted. Vi importerer kun varer fra regionen Abruzzo og kun fra familiedrevne fødevarevirksomheder og vingårde, hvorved vi garanterer lokalproducerede produkter og traditionsbundne produktionsmetoder. En autentisitet, vi håber at sælge med hver af vores varer.


På denne side kan du se Bell'Abruzzo's varesortiment. Klik på de nedenstående links for at gå direkte til det, du ønsker at købe.

Olivenolie


Når man skal smage en olivenolie, er der flere faktorer, der gør sig gældende; først synsindtryk dvs. om olien er klar eller uklar og derefter farven på olien; grøn, gul eller orangeagtig. Inden man smager på olivenolien, vurderes også duft og intensitet. Man undersøger dette ved at hælde en anelse olivenolie op i et lille glas, som man efterfølgende opvarmer med hænderne for at opnå fuldt udbytte af oliens aroma og efterfølgende smag. Herefter dufter man til olien i korte og intense indsnusninger og gerne ad flere gange.


Selve smagsprøven efter olivenolien er håndvarmet i glasset, begynder med at man både suger lidt luft ind i munden samt tager en lille mundfuld olivenolie: først langsomt, så mere kraftfuldt, så olien fordamper i mundhulen. Herefter bevæger man tungen mod ganen og suger olien ind langs gummerne for optimal smagsoplevelse og når olien når bagest i munden – og videre ned i halsen, hvis man ikke er professionel smagsdommer – skal man kunne smage en bitterhed eller ”peberet“, som det også kaldes.

Soledoro Cinquina

kr. 130,00

Flaskeindhold: 1 ltr.

Energiværdi: Kcal 824/ KJ 3389

Holdbarhed: 18 måneder


Velegnet til: Soledoro er egentlig for god og smagfuld til at bruge i almindelig madlavning, men den er fantastisk til at dyppe brødet i (bagnare il pane) og gerne med et strøg salt. Den er også velegnet til dressinger, marinader og til bruschette o.lign., men med sin karakteristiske smag, er den ikke velegnet til krydret mad.


Olien er udvundet direkte fra oliven og mekanisk fremstillet. Den er koldpresset dvs. presset umiddebart efter høsten, så olien bedst muligt bevarer alle sine naturlige egenskaber. Olien er ufiltreret og fremstår derfor naturlig sløret med let bundfald indeholdende alle de gode vitaminer, aromer og naturlige antixidanter. Farven er grønlig med gyldne reflekser og aromaen er frugtagtig, intens og harmonisk og smagen er en anelse bitter med en let pikant eftersmag.


Anbefalet opbevaring: 14 – 15°C og mørkt. Under 7°C bliver olien sløret, men klar igen, når den flyttes til korrekt temperatur.

Hvidvin


Druen Trebbiano d'Abruzzo er den domminerende hvidvinsdrue i Abruzzo. Dyrkning af druen i Mellemitalien er kendt langt tilbage i historien, hvor historikeren Plinius beskrev en Vinum Trebulanum, som druen dengang hed på latin. I Abruzzo finder man også den gennem længere tid oversete hvidvinsdrue, Pecorino, som også tilhører Trebbiano-familien. Pecorino-druen deler navn med den velkendte fåreost og formodes opkaldt efter osten, idet får og hyrde antages at have færdedes i de områder, hvor druen blev dyrket og således anvent betegnelsen om druen. Endelig er der druen Passerina, som også tilhører Trebbiano-familien og er en særlig klon heraf, hvor der må tilsættes op til 10% lokale, ikke-aromatiske, grønne druer. 

Arbòreo Trebbiano DOC

kr. 85,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 12,5%

Anbefales serveret ved: 12 - 14°C


Velegnet til: antipasti, risotto og lettere kødretter samt især til fiskeretter.


Arbòreo Trebbiano er en rigtig god hvidvin til en fornuftig pris. Druesorterne er fordelt på 85% Trebbiano d'Abruzzo og 15% Malvasia. Vinstokkene gror 300 moh. og høstes i slutningen af september, hvorefter vinen gennemgår en gæringsproces i stålbeholdere.


Vinen har en halmgul farve med strøg af gylden refleks. Bouqueten er raffineret med en forfriskende sprødhed og let smag. Vinen har en fin struktur og er DOC-klassificeret*.

Cerano Superiore Trebbiano DOC

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13%

Anbefales serveret ved: 12 - 14°C


Velegnet til: fisk, skaldyr samt milde, lagrede oste.


Cerano Superiore Trebbiano er en blød og fyldig hvidvin bestående af 90% Trebbiano d’Abruzzo-druer og 10% Malvasia-druer. Vinens kvalitet er garanteret via DOC-klassificeringen*. Druerne håndplukkes fra slutningen af september til begyndelsen af oktober og vinen ligger fire måneder på små egetræsfade, derefter yderligere fire måneder og sluttelig tre måneder i stålbeholdere.


Vinen har en intens stålgul farve og en bouquet af akacie, citrus og vanille. Smagen er frugtagtig, blød og fyldig. Vinen bør drikkes inden to år fra frigivelsen.

Pasetti Pecorino DOC

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13%

Anbefales serveret ved: 8 - 10°C


Velegnet til: charcuteri, forretter, lasagne uden tomatsauce, risotto, fjerkræ og mellemstore, lagrede oste... og selvfølgelig til en Pecorino-ost


Pasetti Pecorino er en skøn frugt- og smagfuld hvidvin.Druerne har en tidlig modning og håndplukkes i begyndelsen af september. Vinen gennemgår derefter en gæringsproces på to måneder i stålbeholdere og derefter to måneder i flaske. Vinen fremstilles af 100% Pecorino d’Abruzzo-druer og er DOC-klassificeret*.


Vinen har en strågul farve og en bouquet af hyldebær, jordbær samt moden frugt. Smagen er blød og varm med en vedvarende eftersmag. Vinen er drikkeklar fra frigivelsen og i de efterfølgende 3 år.


Det anbefales tidligst at drikke Pasetti Pecorino 10 dage efter transport, således kan hvidvinen i den periode genvinde sine værdier.

Testarossa Passerina IGT

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13%

Anbefales serveret ved: 8 - 10°C


Velegnet til: snacks, fiskesuppe, skaldyr og krebs, bagt fisk og hvidt kød


Testarossa Passerina er en dejlig tør, fyldig og smagfuld hvidvin.Druerne håndplukkes i slutningen af september og vinen gennemgår en gæringsproces på to måneder i stålbeholdere og derefter tre måneder i flasken inden den frigives til salg. Testarossa Passerina har en lys gul farve med grønne reflekser. Den har en kompleks aroma af frugt og duftende citrusfrugter samt gyvelblomster.


Vinen har et velafbalanceret syreindhold og en vedholdenhed, der gør den fin krydret og mineralsk. At vinen er mineralsk betyder, at syrens friskhed gør den mere saftig, forlænger eftersmagen og får den til at fremstå renere og mere veldefineret. Den endelige smagsoplevelse er urteagtig og elegant.


Testarossa Passerina bør tidligst drikkes 10 dage efter transport, idet den ved hvile genvinder sine værdier.

Rosato| Cerasuolo


I Abruzzo produceres både Vino Rosato og Cerasuolo d'Abruzzo, hvor sidstnævnte kan beskrives som en rødvinsagtig rosévin og dette fordi den kun fremstilles af Montepulciano d’Abruzzo-druer. Ellers adskiller både Rosato- og Cerasuolo-vine sig fra rødvine i udblødningen, hvor der ikke er kontakt mellem drue og skind; en teknik, der kaldes ”vinificate in bianco“, men som ofte også suppleres med en kortere gæring med presserester. 

Natum Bio-Vegan Cerasuolo DOC

kr. 85,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13,5%

Anbefales serveret ved: 12°C


Velegnet til: aperitif, friturestegt fisk, suppe, fisk, hvidt kød og pizza


Natum Biologico e Vegan Cerasuolo er en frisk og let 100% økologisk og vegansk dyrket vin, der er ICEA-certificeret (Istituto Certificazione Etica e Ambiente), hvilket garanterer produktionsmetoder, der beskytter området og lokalressourcer. Desuden er vinen i 2021 certificeret som vegansk vin efter at have være økologisk dyrket i mange år. Cerasuolo'en er fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og har ligget tre måneder i stålbeholdere og derefter i flaske før frigivelsen. Vinen er DOC-klassificeret*.


Den har for sin kategori en atypisk rubinrød farve med en tydelig violet tone. Bouqueten er harmonisk og smagen er let og frugtig med en bølge af kirsebær og røde frugter.

Eughenos Biologico Rosato IGP

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 14%

Anbefales serveret ved: 12 - 14°C


Velegnet til: fisk, fjerkræ og samt pastaretter


Eughenos Biologico Rosato er en udsøgt rosato, hvor druerne håndplukkes og hvor der kun anvendes økologisk gødningsmetoder.Vinen fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og gennemgår en gæringsproces i flere måneder, hvorefter den hældes på flaske i februar det efterfølgende år. Behandling af vinen foregår ved brug af kobber og svovl dvs. organiske produkter. Vinen er certificeret via ICEA (Istituto Certificazione Etica e Ambiente), så produktionsmetoden er etisk korrekt og beskytter beskytter lokalressourcer. Den årlige produktion er begrænset til ca. 1800 flasker og vinen er strengt ikke-pasteuriseret og ikke kemisk behandlet... og den er ufiltreret.


Vinen har en alsidig og fascinerende karakter, med en karakteristisk kirsebærrød farve, delikat vinøs, frisk og frugtig med en smag af vild rose, lakrids, bjergurter.

Rødvin


Alle rødvine som Bell'Abruzzo importerer, er produceret på druen Montepulciano d'Abruzzo.

Rødvine fra regionen Abruzzo med påskriften Montepulciano d'Abruzzo, henviser til selve druen og skal ikke forveksles med Vino Nobile di Montepulciano, som er vin produceret i middelalder- og renæssancebyen Montepulciano i Toscana. Toscanavinene produceres af Sangiovese-druer eventuelt tilsat Canaiolo Nero-druer og vinene fra Abruzzo består ofte kun af Montepulciano d'Abruzzo- druer, enkelte tilsat Sangiovese-druer.


Hvorfor denne forvirring er opstået og hvordan den er opstået, har man gisnet om i mange år og der har gennem tiden også været stridigheder om retten til navnet Montepulciano; om hvorvidt en by eller en drue skulle være den rigtige til at bære navnet. Et plausibel bud på, hvorfor begge bærer navnet lyder, at uldhandlere fra Toscana for flere hundrede år siden var i Abruzzo for at købe uld. På deres ophold smagte de den lokale vin og mente, at den smagte som vinen i byen Montepulciano og således efterlod denne sammenligning navnet Montepulciano i Abruzzo, hvor den gav navn til regionens primære rødvinsdrue.

Arbòreo Montepulciano DOC

kr. 85,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 12,5%

Anbefales serveret ved: 18°C og kan med fordel åbnes op 30 minutter før


Velegnet til: krydrede retter, vildt, rødt kød samt lagrede oste


Arbòreo Montepulciano er en god rødvin til en fornuftig pris. Rødvinen fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og er via DOC-klassificeringen* sikret de gældende kvalitetskrav er overholdt. Druerne høstes fra midten til slutningen af oktober, hvorefter vinen lagres 12 - 18 måneder i store egetræsfade og derefter yderligere tre månder i flaske. Vinen frigives tredje år efter høsten.


Den har en lilla-rubinrød farve samt en bouquet af søde violer med en tone af skovbund. Vinen har en fin struktur.

Natum Bio-Vegan Montepulciano DOC

kr. 85,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13%

Anbefales serveret ved: 18°C


Velegnet til: salami, suppe, grillet kød, lagrede oste og vegetariske retter


Natum Biologico e Vegan Montepulciano er yderst velsmagende og 100% vegansk dyrket vin. Den er ICEA-certificeret (Istituto Certificazione Etica e Ambiente), så produktionsmetoden er etisk korrekt i fht. området og lokalressourcerne. Vingården har siden 1990 produceret økologisk vin, og i 2021 fået bla. denne vin vegansk certificeret, hvilket understreger at vingården er en af Abruzzo's first-movers indenfor økologisk og vegansk vinproduktion.Rødvinen fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og er DOC-klassificeret*.


Druerne plukkes første uge i oktober og vinen behandles derefter i stålbeholdere og ligger sluttelig 24 måneder i flaske før frigivelsen. Vinen har en rubinrød farve med en tydelig violet tone. Bouqueten er intens og harmonisk og smagen er let, men fyldig.

Corno Grande Riserva Montepulciano DOC

kr. 120,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13,5%

Anbefales serveret ved: 18°C


Velegnet til: enhver slags rødt kød samt lagrede oste


Corno Grande Riserva Montepulciano er en dejlig, fyldig rødvin med en vedholdende eftersmag. Den er fremstillet af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og DOC-klassificeret*. Vinstokkene gror mellem hav og bjerge og placeringen er idéel for druer, der skal lagre i flere år.Vinen ligger først i ståltanke og derefter i egetræsfade og med Riserva-betegnelsen har vinen gennemgået lagring over flere år og har en alkoholprocent.


Corno Grande Riserva Montepulciano har en dyb rubinrød farve, som bliver mere granatrød med alderen. Bouqueten er en ren duft af modne røde frugter og krydderier. Smagen er fyldig med god vedholdenhed og let garvesyre.

Pasetti Montepulciano DOC

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13,5%

Anbefales serveret ved: 18°C og åbnes 2 - 3 timer før servering for at opnå optimal smagsoplevelse


Velegnet til: pastaretter såsom cannelloni, pasta med tomatsauce, tærter, vildsvin, rødt kød samt lagrede oste


Pasetti Montepulciano har en fin bouquet og en blød smag. Vinen har ikke den forfriskende smag, som typisk kendetegner Montepulciano-druen, men er mere raffineret og elegant. Den fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og er DOC-klassificeret*. Druerne håndplukkes i slutningen af oktober og gennemgår herefter en 1-årig gæringsproces i stålbeholdere efterfulgt af otte måneder på egetræsfade og derefter seks måneder i flaske.


Vinen har en rubinrød farve. Den har en delikat smag af røde modne frugter med en let krydret eftersmag. Vinen er blid og har et forholdsvist lavt taninindhold.


Pasetti Montepulciano bør tidligst drikkes 10 dage efter transport, idet den ved hvile genvinder sine værdier.

Cerano Riserva Montepulciano DOC

kr. 125,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 14%

Anbefales serveret ved: 18°C


Velegnet til: krydrede retter, vildt, rødt kød samt lagrede oste


Cerano Riserva Montepulciano er en kraftig og fyldig rødvin, fremstillet af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer. Og vinen er DOC-klassificeret*. Druerne håndplukkes omkring 1. november og vinen ligger 12 - 18 måneder i store egetræsfade og derefter 6 - 8 måneder i flaske. Vinen er en Riserva; lang lagring og høj alkoholprocent.


Vinen har en dyb rubinrød farve med en nuance af granat. Bouqueten er en blanding af vilde bær og vanille og smagen er blød og fyldig med en god kraftig eftersmag. Vinen frigives fjerde år efter høsten og kan lagres i 5 - 8 år.

Malandrino Montepulciano DOC

kr. 135,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 14%

Anbefales serveret ved: 16 - 18°C


Velegnet til: vildt, rødt kød og lagrede oste


Malandrino Montepulciano er DOC-kvalificeret* og har siden 2012 repræsenteret Il Malandrino-projektet, hvor druerne håndplukkes og kunsten er at lave god vin uden brug af egetræsfade, men i stedet lagre vinen i stål -og cementbeholdere.


Vinen har en rubinrød farve og bouqueten er intens og sprød med noter af sort kirsebær og moden sur kirsebær. Smagen er frisk, let og kompleks nuanceret.

Nonno Mariano Montepulciano DOP

kr. 135,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 13,5%

Anbefales serveret ved: 18 - 20°C


Velegnet til: vildt, rødt kød og lagrede oste


Nonno Montepulciano er en raffineret og fyldig rødvin og samtidig en hyldest til familiens bedstefar, som grundlagde vingården. Rødvinen fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og er DOP-klassificeret*.


Den eneste type gødning, der anvendes, er fra hingste samt grøngødning og druerne håndplukkes de sidste 10 dage i oktober. Gæringsprocessen er spontan og vinen lagrer naturligt i ståltanke et år, derefter yderligere 1 - 2 år i egetræsfade og sluttelig mindst seks måneder i flaske. Behandling af vinen foregår ved brug af kobber og svovl dvs. organiske produkter.


Vinen har en rubinrød farve og en bouquet af røde frugter og krydderier. Den er intens, fyldig og tør med en smag af garvesyre.


Den årlige produktion begrænser sig til 1000 flasker og vinen er strengt ikke-pasteuriseret, den er ikke kemisk behandlet og den er ufiltreret. Selv om vinen ikke er certificeret økologisk, hersker der ingen tvivl om, at der er tale om en 100% øko-vin... og en rigtig god vin.

Testarossa Montepulciano DOC

kr. 175,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 14%

Anbefales serveret ved: 18°C og åbnes 3 - 4 timer før servering og opnår optimal smagsoplevelse i brede vinglas


Velegnet til: rødt kød, lagrede oste og skimmelost, vildsvin, kallun, mozzarella samt lammeindvolde med laurbærblade


Testarossa Montepulciano er en yderst raffineret og elegant vin. Den er fremstilles af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og er DOC-klassificeret*. Vinen er produceret af vinstokke med en gennemsnitsalder på ca. 40 år og den kan uden blinken karakteriseres som en vin af høj kvalitet.


Druerne håndplukkes i perioden fra de sidste ti dage i oktober til begyndelsen af november og gennemgår herefter en 20-dages temperaturkontrolleret udblødning. Derefter ligger vinen på egetræsfade i 18 - 24 måneder og sluttelig 10 måneder i flaske, inden den frigives til salg.


Testarossa Montepulciano har en dyb rød nuance og er intens i både i bouquet og farve. Bouqueten spænder fra modne og røde brombær og blåbær til en tone af krydret tobak, vanilje og kanel. Vinen har en blød og vedvarende smag med en god struktur.


Det anbefales tidligst at drikke Testarossa Montepulciano DOC 10 dage efter transporten, således at vinen i den periode kan genvinde sine værdier. Ligeledes at opbevare den i vandret stilling og mørke omgivelser, gerne med en temperatur på 12 - 18°C .

Re Montepulciano DOCG

kr. 135,00

Flaskeindhold: 750 ml.

Alkoholprocent: 14,5%.

Anbefales serveret ved: 18 - 20°C og dekanteres inden servering


Velegnet til: vildt og rødt kød af god kvalitet


Re Montepulciano er en yderst fyldig og smagfuld rødvin og en vin af høj kvalitet. Den er fremstillet af 100% Montepulciano d’Abruzzo-druer og DOCG-klassificeret*.


Druerne håndplukkes og vinen ligger 12 måneder i store egetræsfade og derefter mindst 12 måneder i flaske inden den frigives til salg.


Rødvinen har en rubinrød farve med toner af granat. Bouqueten er en blanding af moden frugt og velafbalanceret mandel og smagen er blød og fyldig med et kraftigt taninindhold og en afbalanceret kraftig eftersmag med en snert af lakrids.

Pasta


Bell'Abruzzo importerer pasta fra en familiedrevet virksomhed i midten af Abruzzo. Pastaen produceres på bronzemaskiner og fremstilles af hvedekornets skaldele, som sorteres fra efter formalingen til mel. Det er derfor ikke af den normalt anvendte durummel, som når pastaen fremstilles industrielt, men derimod skaldelene af hvedekornet, som er utroligt rig på fibre- og protein.

Chitarra

kr. 35,00

Indhold: 500 g.

Anbefales opbevaret: friskt og tørt

Kogetid: 9 - 10 minutter


Velegnet til: tomatsauce, smeltet smør og revet ost, hvidløg og olie, pesto, carbonara, gricia og cacio e pepe.


Chitarra er lang, ofte flad båndspaghetti. Navnet på spaghettien kommer fra det værktøj, der tidligere er blevet anvendt til fremstillingen, nemlig et guitarlignende instrument; la chitarra. Man ruller kort sagt pastadejen ud på dette strengeinstrument, så strengene deler dejen i tynde strimler båndspaghetti. Teknikken kræver dog en del mere øvelse end denne beskrivelse giver indtryk af.

Fusilli

kr. 35,00

Indhold: 500 g.

Anbefales opbevaret: friskt og tørt

Kogetid: 10 - 11 minutter


Velegnet til: saucer med små stykker kød, fisk eller grøntsager, supper samt pastasalater og kold pasta.


Fusilli er en tyk, proptrækkerformet pasta og den er velegnet til at opsuge sauce, der kan lægge sig i alle fugerne. Navnet fusilli stammer sandsynligvis fra fuso, som betyder jerntråd og traditionelt blev fusilli ”spundet“ om denne jerntråd.


Fusilli er oprindeligt fra det sydlige Italien, specielt regionen Molise, men også Campania. Kvinder der havde specialiseret sig i at spinde fusilli blev hidkaldt til de velhavendes køkkener, når pastaen skulle laves.

Farfalle

kr. 35,00

Indhold: 500 g.

Anbefales opbevaret: friskt og tørt

Kogetid: 5-6 minutter


Velegnet til: saucer med små stykker kød, fisk eller grøntsager, supper samt pastasalater og kold pasta.


Navnet er bestemt af pastaens form, nemlig farfalle som betyder sommerfugl på italiensk. En farfalle er dannet af et rektangulært stykke pasta, hvor to af siderne er trimmet til en flæsekant og midten er klemt sammen, så saucen kan lægge sig i fugerne.


Farfalle stammer fra Norditalien; Lombardia og Emilia-Romagna, hvor det også kaldes strichetti. En historie lyder, at husmødre ønskede at anvende pastadej, der er tilovers fra fyldte cappelletti, hvorfra fyldet var løbet ud, og de anvendte denne overskydende dej til at lave farfalle.

Kaffe


”Un caffè, per favore“ eller ”Fammi un bel caffè, per favore“ er er måden at bestille kaffe på i Italien. Kort, præcist og selvfølgelig høfligt akkompagneret af et per favore. Alligevel hverken dyrkes eller høstes kaffebønner i Italien, men traditionelle ristningsmetoder og den perfekte blandingen af bønnerne, har afstedkommer den høje kvalitet og unikke smag, som har ført til at Italien betragtes som et af de førende lande indefor kaffe og kaffemærker.

Saquella Espresso Crema

kr. 50,00

Pakkeindhold: 250 g.

Bønner: Arabica- og Robusta-bønner

Ristning: medium

Styrke: 5|5


Kaffen er en mild og smagfuld Caffè Crema, velegnet til Caffè lungo. Blandingen er sammensat af brasiliansk, indisk og afrikansk kaffe. Kaffen er mellemristet, som garanterer en fyldig og balanceret smag indeholdende let syre og bitterhed. Aroma og smag er stærk, rig og intens og kaffen er fyldig og cremet med en intens og lækkert dvælende eftersmag.

Saquella Espresso Oro

kr. 50,00

Pakkeindhold: 250 g.

Bønner: Arabica- og Robusta-bønner

Ristning: medium

Styrke: 4|5


Kaffen er en mild og smagfuld Caffè Crema, velegnet til Caffè lungo. Blandingen er sammensat afcentralamerikansk, brasiliansk, javanesisk og indisk kaffe. Kaffen er mellemristet, hvilket efterlader kaffen en fyldig og balanceret smag indeholdende let syre og bitterhed. Aroma og smag er sød, med en intens og dvælende smagog kaffen har en cremet teksturmed en dyb og tilfredsstillendeeftersmag.

Confetti


Un confetto er en mandel med sukkerglasur. Siden middelalderen har man anvendt confetti som lykkebringende gaver ved barnedåb, bryllupper o.lign. til både begivenhedens hovedperson(-er) og til alle gæsterne. Tilbage i det 15. århundrede begyndte fremstillingen af confetti i Sulmona, hvor nonner i byen anvendte confetti til fremstilling af blomster, drueklaser, kurve mm. netop til gaver i forbindelse med specielle begivenheder. I 1783 begyndte familien 

Pelino at producere confetti kun indeholdende mandler og sukker – ingen gluten, fedt eller stivelse. Mandlerne blev dengang og bliver stadig hentet fra Sicilien og de maskinpilles og fyldes herefter i rotationsbassinner, hvor flydende sukker tilsættes. Samme opskrift fra dengang anvendes stadig i dag.


Hos Bell'Abruzzo kan confetti bestilles i både æsker og flotte blomster, drueklaser mm.

Trøfler


Hvordan finder man dette sorte guld, som tit og ofte ligger begravet en halv til en hel meter under jorden? Det sker via en kombination af trøffelsamleren og trøffelhunden, hvor sidstnævnte har vist sig at være en mere pålidelig partner end grisene under trøffeljagten, da hundene ikke har samme lyst til at spise trøflerne, men til gengæld besidder fantastiske

næser. I Italien findes der en officiel trøffelhunderace Lagotto Romagnolo, som har været en kendt race i 400 år, men som først blev anerkendt som en officiel hunderace i 2005. 

Sorte trøfler

Sommertrøflen, Tuber Aestivium, er en sort trøffel, med sæson fra maj til november. Den har en mild delikat nøddesmag.


Efterårstrøflen, Tuber Uncinatum, er en sort trøffel med sæson fra september til januar og med en mere kraftig duft og smag end sommertrøflen. Det er den mest udbredte spiselige trøffelsort i Europa.


Den sorte vintertrøffel, Tuber Melanosporum, har sæson fra november til marts og med en mere karakterfuld, aggressiv, men behagelig duft og smag end både sommertrøflen og efterårstrøflen.


Sorte trøfler er ikke fast i Bell'Abruzzo's varesortimentet, men det kan altid bestilles.

Hvide trøfler

Den hvide trøffel er den mest eksklusive spiselige trøffel i verden, og prisen er høj! Den hvide trøffel er ikke i Bell'Abruzzo's varesortimentet.

Bestil vin

1. Download

    Bestillingsformular.xlsx

2. Udfyld formularen

3. Upload formularen via

    nedenstående formular